
پرسش :
با سلام و عرض خسته نباشید . پدری 65 ساله دارم که به سکتۀ مغزی مبتلا شده و سمت راست وی فلج گردیده ، قند خون او هم افزایش یافته و بسیار ضعیف شده است . اکنون هم فقط از طریق سرنگ غذا دریافت می کند . به چه نکات تغذیه ای باید برای او توجه شود ؟ با تشکر .
پاسخ :
با سلام خدمت شما دوست عزیز .
لازم به ذکر است تا زمانی که پدرتان از تغذیۀ وریدی استفاده می کنند ، نمی توان توصیه های تغذیه ای خاصی برایشان داشت ، زیرا تغذیۀ وریدی در بیمارستان و تحت نظر متخصص تغذیه انجام می شود ، ولی پس از بازگشت به تغذیۀ عادی لازم است انواع مواد قندی و شیرین از برنامۀ غذایی ایشان حذف گردیده و برای تامین انرژی مورد نیاز ، از مواد نشاسته ای به میزان متعادل استفاده شود .
توصیه می شود از چربی های حیوانی و روغن های گیاهی جامد در برنامۀ غذایی ایشان استفاده نگردد و روغن های گیاهی مایع به خصوص روغن زیتون جایگزین شود . در الگوی غذایی ایشان ، گوشت قرمز ، امعاء و احشاء مصرف نگردد و هفته ای دو بار از ماهی به صورت پخته یا کباب شده همراه با انواع سبزیجات پخته استفاده شود . مصرف سبزی و سالاد به همراه ناهار و شام می تواند به کاهش چربی های نامطلوب خون ، تعدیل فشار خون و پیشرفت روند بهبودی بیماری کمک نماید .
با آرزوی سلامتی برای پدر عزیزتان .
فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 2301919 - 909 کد مشاور : 2270
شاد و تندرست باشید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر