
خرمالو سرشار از آب و بتا - کاروتن ( پیش ساز ویتامین A ) است . چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد ، نه تنها قدرت بینایی را کم می کند ، بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و اختلال در میزان هوش و سلامت بدن می شود .
خرمالو دارای مقدار قابل توجهی ویتامین های B1 ، B2 ، B3 و C می باشد . در ضمن این میوۀ خوشرنگ و خوش طعم دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم ، گوگرد ، آهن ، فسفر ، منیزیم و پتاسیم است .
خرمالو به دلیل دارا بودن مواد معدنی ، برای رشد و نمو بسیار مفید شناخته شده است . آهن موجود در آن ، عنصر اصلی خونسازی ، و پتاسیم موجود در آن اشتها آور و شستشو دهندۀ کلیه و کبد می باشد .
با وجود عناصری همچون پتاسیم و منیزیم در این میوه ، خرمالو کلسترول بد ( LDL ) و فشار خون را نیز کاهش می دهد . به همین دلیل این میوه برای سلامتی بیماران قلبی و افراد دارای چربی و فشار خون بالا بسیار مفید است .
از طرفی به دلیل دارا بودن پکتین که یکی از فیبرهای محلول در آب است ، باعث کاهش چربی های خون می شود . این میوه در افراد مبتلا به نقرس بسیار موثر است . خصوصا مصرف دانۀ کوبیدۀ آن نیز در جهت دفع سنگ کلیه و مثانه موثر تشخیص داده شده است ( بدون آنکه به عمل جراحی نیازی باشد ) .
اسیدهای موجود در خرمالو باعث هضم بهتر غذا و جذب بهتر برخی ترکیبات غذایی مثل آهن و روی می شوند و افزایش جذب را در پی دارند . همچنین این میوه خاصیت ضد سرطانی نیز دارد .
خرمالو خاصیت ملین کننده دارد ، بنابراین یک داروی مفید برای درمان یبوست به ویژه در سالخوردگان به شمار می رود .
این میوه ، جزء میوه های پر انرژی محسوب می شود ، بنابراین افرادی که مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند ، نباید در مصرف آن زیاده روی کنند .
فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 2301919 - 909 کد مشاور : 2270
شاد و تندرست باشید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر