
با سلام خدمت همۀ شما مادران عزیز . در طی مشاوره هایی که با شما عزیزان داشتم ، بسیار نگران تغذیۀ شیرخوارو نحوۀ شروع آن بودید . هفته به هفتۀ تغذیۀ کودک را برایتان شرح می دهم و در اینجا به تغذیه در ماه هفتم می پردازیم .
هفتۀ اول ماه هفتم
شروع غذای کمکی با فرنی آرد برنج است . روز اول یک قاشق مربا خوری ( هنگام ظهر ) داده شود . روز دوم دو قاشق ( ظهر و عصر ) روز سوم 3 قاشق مربا خوری ( ظهر و عصر و شب ) روز پنجم 8 قاشق مربا خوری ( صبح و ظهر و عصر و شب هر بار 2 قاشق ) ، روز ششم و هفتم 12 قاشق مربا خوری ( صبح ، ظهر ، عصر و شب هر بار 3 قاشق ) داده شود .
آب ، قطرۀ آهن و مولتی ویتامین
بعد از شروع غذای کمکی به تدریج دادن آب جوشیدۀ خنک شده به دفعات و حجم مورد علاقۀ شیرخوار لازم است .
قطرۀ مولتی ویتامین ( 20 تا 25 قطره در روز ) و قطرۀ آهن ( 15 قطره در روز ) یا شریت آهن ( 1/5 cc معادل 12/5 میلی گرم ) در روز ضروری است . اگر از قطره های آهن + مولتی ویتامین استفاده می شود ، 30 قطره در روز کافی است .
قطرۀ مولتی ویتامین و آهن باید تا 2 سالگی ادامه یابد و بعد از هر بار مصرف آهن باید کمی آب جوشیدۀ سالم به شیرخوار داده و دندانهایش را با پارچۀ تمیزی پاک نمود .
طرز تهیۀ فرنی
به دو روش تهیه می شود :
1- آرد برنج ( یک قاشق مربا خوری سر صاف ) را با کمی آب و شکر ( نصف قاشق مربا خوری سرصاف ) را با کمی آب و شکر ( نصف قاشق مربا خوری سرصاف ) کاملا می پزند ، سپس 5 قاشق مربا خوری شیر ( ترجیحا شیر مادر ) اضافه می کنند .
2- شیر پاستوریزه 120 cc ( یا نصف لیوان معمولی ) را 10 دقیقه می جوشانند . سپس آب جوشیدۀ خنک شده را اضافه می کنند تا همان 120 cc شود و بعد آرد و شکر را اضافه می کنند ، حرارت می دهند تا به قوام فرنی برسد .
هفتۀ دوم ماه هفتم
دراین هفته حریره بادام اضافه می شود شروع با یک قاشق مربا خوری در روز اول است و مانند فرنی در روزهای ششم و هفتم به 12 قاشق مربا خوری افزایش می یابد به تدریج با افزایش مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام ، دفعات تغذیه با فرنی کم می شود و حریره بادام جایگزین فرنی می شود .
طرز تهیۀ حریره بادام :
اول بادام ( 3 تا حداکثر 5 عدد ) را چند ساعت در آب جوش خیس می کنند ، سپس پوست را جدا کرده و با رنده نرم می کنند ، بعد با آرد برنج ( یک قاشق مربا خوری سرصاف ) و شکر ( نصف قاشق مربا خوری سرصاف ) و شیر پاستوریزه ( نصف لیوان معمولی ) آن قدر می جوشانند تا قوام فرنی را پیدا کند .
هفتۀ سوم و جهارم ماه هفتم
در این دو هفته سوپ به رژیم غذایی اضافه می شود روز اول صبح و عصر و شب هر بار 3 قاشق فرنی یا حریره بادام استفاده می کند و ظهر علاوه بر فرنی یا حریره یک قاشق مربا خوری سوپ هم می خورد . سپس هر روز یک قاشق سوپ به ظهر و شب اضافه و از فرنی یا حریره بادام کم می شود تا مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مربا خوری در هر وعده برسد .
برای تنوع می توان یک روز در میان از فرنی و حریره بادام نیز استفاده نمود .
طرز تهیۀ سوپ :
گوشت بدون چربی ( به اندازۀ یک تخم مرغ متوسط ) را پخته و برنج ( یک قاشق مربا خوری ) و هویج متوسط ( یک سوم ) به آن می افزایند . پس از پختن باید مخلوط و نرم شود تا به قوام فرنی برسد . اولویت با گوشت گوسفند بعد با مرغ و سپس گوساله است .
هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه می شود . نمک ، شکر یا چاشنی نباید اضافه کرد .
کدو ، کرفس و لوبیا سبز را اول پخته بعد به سوپ اضافه می کنند . سبزی ها را در آخرین لحظه ها به سوپ می افزایند تا ویتامین هایش از بین نرود .
مهم : مصرف اسفناج تا یک سالگی مجاز نیست .
فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 2301919 _ 909 کد مشاور : 2270
شاد و تندرست باشید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر