
پرسش :
عدم تحمل به لاکتوز شیر چیست و درمان تغذیه ای آن به چه صورت است ؟
پاسخ :
عدم تحمل لاکتوز شایع ترین نوع عدم تحمل کربوهیدرات است که در تمام گروه های سنی دیده می شود . در نتیجه کمبود لاکتاز ( آنزیم هضم کنندۀ قند شیر ) ، سوء هضم و عدم تحمل لاکتوز ایجاد می شود . چون در این افراد لاکتوز به گالاکتوز و گلوکز هیدرولیز نمی شود ، از قسمت فوقانی رودۀ کوچک عبور می کند و وارد کولون می شود و در آنجا در اثر تخمیر باکتریایی به اسیدهای چرب کوتاه زنجیره و گازهای دی اکسید کربن و هیدروژن تبدیل می شود .
درمان تغذیه ای پزشکی :
اشخاصی که از مصرف محصولات لبنی پرهیز می کنند ، باید مکمل کلسیم دریافت نمایند . همچنین باید برچسب ترکیبات را به دقت بخوانند . البته در اشخاص دارای کمبود لاکتاز ، یک رژیم کاملا عاری از لاکتوز ضروری نیست .
بیشتر افراد دارای سوء هضم لاکتوز می توانند مقدار 12 - 6 گرم لاکتوز را بدون بروز علائم عمده مصرف کنند ، بویژه بهتر است لبنیات همراه وعده های غذایی و یا به فرم پنیر و یا محصولات لبنی تخمیری ( از جمله ماست ) خو رده شود . تعداد زیادی از بزرگسالان مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ، اگر در طی هفته های متعدد به تدریج شیر را وارد رژیم غذایی خود کنند ، در نهایت می توانند به مقادیر متوسط شیر عادت نمایند و میزان 12 گرم لاکتوز ( یک لیوان شیر ) و یا حتی بیشتر از آن را تحمل کنند .
مصرف منظم شیر توسط اشخاص دارای کمبود لاکتاز ، ممکن است حد آستانه ای که در آن اسهال رخ می دهد را افزایش دهد ( یعنی مصرف مقدار کمتر شیر آنها را دچار عارضۀ اسهال نکند ) . خوشبختانه ، بیشتر مبتلایان به عدم تحمل لاکتوز ، قادر به هضم شیر در مقادیر کم تا متوسط هستند .
اغلب محصولات شیری نیمه جامد یا جامد مانند پنیرهای کهنه ، به خوبی تحمل می شوند ، چون تخلیۀ معدی این مواد غذایی نسبت به نوشیدنی های شیری مایع کندتر و مقدار لاکتوز آنها نیز کمتر است .
شیر کم لاکتوز ، برای افرادی که سوء هضم لاکتوز دارند و با مصرف آن دچار ناراحتی می شوند ، در دسترس است .
فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 2301919 - 909 کد مشاور : 2270
شاد و تندرست باشید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر