۱۳۸۹ مهر ۲۶, دوشنبه

مادۀ سلامت بخش قلب


از آنجا که ماهی کالری و اسید چرب اشباع شدۀ کمی دارد ، پروتئین آن زیاد است و دارای عامل محافظت کننده از قلب و ضد سرطان امگا 3 است ، غذایی بسیار عالی برای افزودن به یک رژیم غذایی سالم به شمار می رود . حتی جانوران صدف دار نیز با وجود داشتن کلسترول زیاد ، سوزانندۀ خوب چربی در رژیم غذایی محسوب می شوند . اسید چرب اشباع شدۀ کم موجود در این جانوران ، بر کلسترول آنها اثر می گذارد و آن را پایین می آورد .

تحقیقات نشان داده است که روغن ماهی ، چربی خون را کاهش می دهد ، در نتیجه روند تشکیل تودۀ کلسترول در رگ ها را کند می کند . در مطالعه ای که در دانشگاه شیکاگو انجام شد ، در رگ های میمون هایی که از رژیم غذایی با روغن ماهی زیاد پیروی کرده بودند ، در مقایسه با کسانی که رژیم غذایی آنها سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده و روغن نارگیل بود ، کلسترول کمتری دیده شد . در عین حال ، کلسترول بد ( LDL ) خون میمون هایی که روغن ماهی مصرف کرده بودند ، کمتر از آنهایی بود که رژیمی سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده داشتند .

مطالعۀ دیگری در دانشکدۀ پزشکی هاروارد نشان داد که روغن ماهی حاوی عوامل جلوگیری کنننده از سرطان است . به نظر می رسد روغن ماهی در موش های آزمایشگاهی ، که سرطان سینه داشتند ، گسترش بیماری را در مقایسه با موش هایی که رژیم سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده یا حتی کم چرب داشتند ، کندتر کند .

ماهی یک غذای کم کالری با اسید چرب اشباع شده در حد کم و سرشار از پروتئین و عوامل محافظ قلب و ضد سرطان و امگا 3 است و یک غذای رژیمی به شمار می آید . حتی صدف هم ، با آنکه کلسترول زیادی دارد ، غذای خوبی برای سوزاندن چربی هاست .

مطالعات نشان داده است که روغن ماهی ، چربی خون را پایین می آورد و سرعت ایجاد توده های کلسترول را در رگ ها کند می کند .

بسیاری از مطالعات در دانشگاه های مشهور نشان داده است که مصرف روغن امگا 3 از چسبندگی پلاکت های خون و در نتیجه ، تشکیل لخته های خونی جلوگیری می کند .

اسکیموها و ژاپنی ها ، که در رژیم غذایی خود مقدار زیادی ماهی مصرف می کنند ، کمتر از بقیۀ ملت ها دچار حملۀ قلبی می شوند .

امگا 3 موجود در روغن ماهی ، برای عملکرد مغز نیز بسیار مفید است . تحقیقات نشان داده است که کمبود اسید چرب امگا 3 به ناتوانی در یادگیری ، کندی حافظه ، نداشتن تمرکز و بیماری های جدی تحلیل برندۀ اعصاب مانند آلزایمر منجر می شود . این تحقیق ثابت کرد سالمندانی که در هفته سه بار 100 تا 150 گرم ماهی می خورند ، حافظۀ خود را دیرتر از دست می دهند یا اصلا از دست نمی دهند . به علاوه ، مصرف روغن ماهی به درمان افسردگی های عمیق و دیگر بیماری های اعصاب و روان کمک می کند .

برای داشتن قلبی سالم و اندامی متناسب ، 2 یا 3 بار در هفته ماهی بخورید . ماهی سالمون ، ساردین ، قزل آلا امگا 3 زیادی دارند .

فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 2301919 - 909 کد مشاوره : 2270

شاد و تندرست باشید

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر