۱۳۸۹ اردیبهشت ۲۸, سه‌شنبه

مواد لازم ، طرز پخت و ارزش غذایی خورش گوجه سبز



به امتحانش می ارزد !

گوجه سبز ، یکی از میوه های خوشمزه ای است که از بهار تا اواخر تابستان در دسترس است و کلی هم طرفدار دارد . گوجه سبز را بیشتر مردم با نمک می خورند . البته در شمال کشورمان ، مصرف این میوه همراه با درار ( مجموعه ای از سبزیجات معطر ) شایع ترین است . با گوجه سبز ، خورش هم می پزند : خورش گوجه سبز . اگر نمی دانید که این خورش را چگونه می پزند و ارزش غذایی آن چقدر است ، با آشپزخانۀ سلامت ما همراه شوید .

مواد لازم ( برای 4 نفر ) :

گوشت خورشی 250 گرم 400 کیلو کالری
نعناع ، جعفری و
گشنیز سرخ شده 5 لیوان 250 کیلو کالری
پیاز خرد شده 1 لیوان 25 کیلو کالری
گوجه سبز 2 لیوان 25 کیلو کالری
روغن مایع 4 قاشق غذا خوری 360 کیلو کالری
نمک ، زرد چوبه و فلفل سیاه
به میزان دلخواه صفر

ابتدا پیاز را در کمی روغن تفت داده و گوشت های تکه شده را به همراه ادویه های ذکر شده اضافه کنید سپس کمی آب افزوده و حرارت را ملایم کنید تا گوشت ها کم کم بپزند . در مرحلۀ بعد ، سبزی ها را که از قبل سرخ کرده اید ، اضافه کرده و در نیم ساعت آخر ، گوجه سبزها را بریزید . دلیل اینکه گوجه سبز در مرحلۀ پایانی اضافه می شود آن است که بر اثر حرارت در زمان کوتاهی پخته شده و در صورت زیاد حرارت دیدن ، له می شود . بنابراین بهتر است آن را در آخرین مرحله بیفزایید .
این غذا دارای 1100 کیلو کالری انرژی است که در صورت تقسیم کردنش به عدد 4 به هر نفر تقریبا 250 کیلو کالری خواهد رسید البته همراه شدن این غذا با برنج میزان انرژی دریافتی را به 400 کیلو کالری خواهد رساند .

همراه این غذا
همراه اصلی این خورش ، برنج است که بهتر است به صورت کته میل شود . برای افزایش فیبر غذایی نیز خوردن سالاد سبزیجات تازه به همراه یک لیوان دوغ کم نمک و کم چرب برای هر نفر می تواند کامل کنندۀ مناسبی برای این وعدۀ غذایی باشد . البته یک پیش دستی سبزی خوردن نیز همراه غذایی مطلوبی است که عادت به خوردنش بهبود دهندۀ وضعیت تغذیه است .

اگر اضافه وزن دارید
این غذا به دلیل فیبر زیادش به شما توصیه می شود . البته چه بهتر که آن را کم روغن بپزید ، به نحوی که سبزی ها را در حداقل روغن سرخ کرده و با مقدار محدودی از برنج آن را میل کنید . در ضمن ، جایگزین کردن سینۀ مرغ به جای گوشت قرمز هم به کاهش میزان کالری دریافتی کمک می کند .

اگر فشار خون دارید
به جای نمک ، به خورش تان آب غورۀ تازه اضافه کنید . به این ترتیب ، میزان نمک مصرفی غذایتان کم می شود . البته همراه کردن این غذا با یک لیوان آب گریپ فروت نیز به کنترل فشار خون شما کمک می کند که در صورت عدم تمایل ، آب پرتقال نیز گزینه ای مناسب به حساب می آید .




نوش جان




فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
کد مشاور : 2270

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر