۱۳۸۸ دی ۱۴, دوشنبه

یائسگی و تغذیه این دوران



یائسگی و نکاتی چند در مورد تغذیه این دوران: ‏یائسگی فرآیندی طبیعی برای خانمهاست که در آن فعالیت تخمدانها قطع شده و میزان هورمونهای زنانه به حداقل می‏رسد.


سن بروز یائسگی به عوامل متعددی چون ارث، وضعیت اجتماعی و اقتصادی، تحصیلات، تعداد زایمان، سن نخستین پریود، تاریخ آخرین باروری و وضعیت تغذیه بستگی دارد و بطور متوسط در اغلب موارد بین ۵۵ – ۴۵ سالگی است.یائسگی دارای عوارض است که به دو دسته زودرس و دیررس قابل تقسیم است.

از علایم زودرس آن می‏توان گر گرفتگی، سوزش و تکرر ادرار، عفونتهای عود کننده موضعی واداری، تغییرات خلق و خوی، اضطراب، تحریک پذیری، افسردگی، ضعف حافظه و تمرکز و خستگی اشاره کرد و در مورد علایم دیررس آن می‏توان به پوکی استخوان و ناراحتی‏های قلبی عروقی اشاره کرد.

امروزه به دنبال یائسه شدن هورمونهای جایگزینی تجویز می‏شود که شامل استروژن و پروژسترون است. فواید استفاده از این هورمونها بر کسی پوشیده نیست البته لازم به ذکر است که در بعضی شرایط خاص ممنوعیت مصرف نیز داریم که در غیر این صورت استفاده از این داروها عوارض یائسگی را کم کرده و یا از بین می‏برد. ولی از آنجا که افراد گاه تمایلی به خوردن ترکیبات دارویی ندارند بر آن شدیم که روشهای غیر دارویی را برای رفع این علایم مورد بررسی و بحث قرار دهیم.

تحقیقات نشان می‏دهند که غذاهای سنتی ژاپنی حاوی مواد فتواستروژنی یا استروژن گیاهی هستند. مصرف ترکیبات گیاهی نه تنها خواص استروژنی را تأمین می‏کند، بلکه مضرات ترکیبات دارویی استروژیی را نیز ندارند.

به علاوه مصرف آنها باعث بروز سرطانهای وابسته به استروژن نمی‏شود. از جمله این ترکیبات می‏توان از سویا نام برد. سویا از دسته مواد غذایی است که در تحقیقات به عمل آمده نقش موازی داروها را در کاهش حملات گرفتگی داشته است. لذا توصیه می‏شود که خانمها یائسه روزانه مقادیر متنابهی از این گروه گیاهی را مورد استفاده قرار دهند .
اخبار پزشکی
فرناز زرساز تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 9092301919 کد : 2270

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر