
ارزشمند بودن گوشت و انواع آن بر هیچ کس پوشیده نیست ، به طوری که این روزها کمتر کسی را می توان یافت که بگوید گوشت ارزش غذایی
ندارد . پروتئین گوشت در مقایسه با پروتئین های گیاهی قابلیت جذب بهتری دارد و به دلیل بالا بودن آهن و مس باید هفته ای 2 تا 3 بار در برنامۀ
غذایی دختران نوجوان و به طور کلی خانم ها تا پیش از دوران یائسگی قرار گیرد .
درست است که همواره کارشناسان به دلیل چربی بالای گوشت قرمز ، افراد را از مصرف بیش از حد آن برحذر کرده اند ولی بد نیست بدانید که مصرف کمتر از نیاز گوشت قرمز و مصرف بیش از حد گوشت سفید می تواند باعث بروز کم خونی شود .از این رو افراد سالم باید به تناسب ، از انواع گوشت ها استفاده کنند و این یک اشتباه رایج در اذهان عمومی است که گوشت قرمز را نسبت به گوشت سفید پست تر می دانند .
از سوی دیگر باید در نظر داشت که قارچ را نمی توان جایگزین گوشت کرد ، چرا که در گوشت موادی نظیر روی ، آهن و ویتامین B12 به فراوانی یافت می شود که در قارچ این مواد بسیار ناچیز است .
همچنین باید هنگام استفاده از سویا نیز از مقداری گوشت قرمز استفاده کنید تا آهن موجود در سویا را قابل جذب کند . از این رو می توان با رعایت نکاتی هرچند ساده ، هنگام طبخ غذاهای گوشتی از خواص مفید آنها بهره برد و از عوارض آن کاست .
چه باید کرد ؟
قبل از پخت : تمام چربی های ظاهری گوشت را قبل از پخت غذا جدا کنید و برای بهتر کردن طعم گوشت کم چرب از سیر ، پیاز ، سبزیجات تازه ، ادویه و آبلیمو استفاده کنید . در نظر داشته باشید گوشت به دلیل آن که سرشار از سدیم است به نمک نیازی ندارد .
گوشت سرخ شده : از سرخ کردن زیاد گوشت در داخل روغن خودداری کنید . سرخ کردن باعث افزایش میزان چربی و کالری آن شده و غذا را دیر هضم می کند . لذا در صورتی که قصد داریدگوشت را سرخ کنید ، به اندازۀ چرب شدن ته ظرف از روغن استفاده کنید و برای استفادۀ کمتر از روغن از ظروف تفلون استفاده کنید .
کباب : قبل از کباب کردن گوشت تا آنجا که امکان دارد چربی های آن را جدا کنید . هنگامیکه گوشت کباب می شود ، چربی آن ذوب شده ، در آتش ریخته و ایجاد دود می کند . این دود که روی گوشت می نشیند حاوی مواد سرطانزاست . شعلۀ ایجاد شده ناشی از ریختن چربی روی منقل یا گاز را فورا خاموش کنید و برای کباب کردن گوشت به آن روغن نزنید . بد نیست بدانید گوشت های کبابی به دلیل آنکه هنگام پخت ، در شیرۀ خود پخته می شوند دارای ارزش غذایی بالایی هستند . لذا بهتر است کباب را آبدار تهیه و با سالاد و سبزیجات خام مصرف کنید .
آبگوشت : آبگوشت غذایی مقوی بوده و تامین کنندۀ انرژی حیاتی است . آبگوشت غذایی است که ارزش غذایی آن کمتر از خود گوشت ولی بطور خلاصه در تحریک ترشحات روده و تقویت اعصاب بسیار موثر است و افراد ضعیف و ناتوان را تقویت می کند ولی زیاده روی در مصرف آن خوب نیست چرا که هضم آن با مشکل روبه رو شده و فشار خون را بالا می برد .
گوشت آب پز : گوشت پس از جوشیدن در آب %75 از مواد غذایی اش خارج می شود که از این مقدار % 3 از آلبومین های محلول و قابل انعقاد به شکل کف روی آب گوشت قرار گرفته و بقیه در آب حل می شود . اگر گوشت را با استخوان بپزید مقداری از کلسیم ، فسفر و ویتامین D استخوان در غذا حل می شود که خوردن آن بسیار مفید است .
نکته : مصرف زیاد گوشت سبب زیاد کار کردن کبد و خستگی آن می شود ، پروتئین و اسید اوریک در خون زیاد می شود و فعالیت سلول های کلیه کاهش می یابد و به تدریج کلیه ها خسته و قدرت دفع سموم و ادرار نیز کم می شود . همچنین زیاده روی در مصرف گوشت می تواند چربی و فشار خون را افزایش داده و افراد را مستعد ابتلا به بیماری نقرس سازد .
فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 9092301919 کد : 2270
ندارد . پروتئین گوشت در مقایسه با پروتئین های گیاهی قابلیت جذب بهتری دارد و به دلیل بالا بودن آهن و مس باید هفته ای 2 تا 3 بار در برنامۀ
غذایی دختران نوجوان و به طور کلی خانم ها تا پیش از دوران یائسگی قرار گیرد .
درست است که همواره کارشناسان به دلیل چربی بالای گوشت قرمز ، افراد را از مصرف بیش از حد آن برحذر کرده اند ولی بد نیست بدانید که مصرف کمتر از نیاز گوشت قرمز و مصرف بیش از حد گوشت سفید می تواند باعث بروز کم خونی شود .از این رو افراد سالم باید به تناسب ، از انواع گوشت ها استفاده کنند و این یک اشتباه رایج در اذهان عمومی است که گوشت قرمز را نسبت به گوشت سفید پست تر می دانند .
از سوی دیگر باید در نظر داشت که قارچ را نمی توان جایگزین گوشت کرد ، چرا که در گوشت موادی نظیر روی ، آهن و ویتامین B12 به فراوانی یافت می شود که در قارچ این مواد بسیار ناچیز است .
همچنین باید هنگام استفاده از سویا نیز از مقداری گوشت قرمز استفاده کنید تا آهن موجود در سویا را قابل جذب کند . از این رو می توان با رعایت نکاتی هرچند ساده ، هنگام طبخ غذاهای گوشتی از خواص مفید آنها بهره برد و از عوارض آن کاست .
چه باید کرد ؟
قبل از پخت : تمام چربی های ظاهری گوشت را قبل از پخت غذا جدا کنید و برای بهتر کردن طعم گوشت کم چرب از سیر ، پیاز ، سبزیجات تازه ، ادویه و آبلیمو استفاده کنید . در نظر داشته باشید گوشت به دلیل آن که سرشار از سدیم است به نمک نیازی ندارد .
گوشت سرخ شده : از سرخ کردن زیاد گوشت در داخل روغن خودداری کنید . سرخ کردن باعث افزایش میزان چربی و کالری آن شده و غذا را دیر هضم می کند . لذا در صورتی که قصد داریدگوشت را سرخ کنید ، به اندازۀ چرب شدن ته ظرف از روغن استفاده کنید و برای استفادۀ کمتر از روغن از ظروف تفلون استفاده کنید .
کباب : قبل از کباب کردن گوشت تا آنجا که امکان دارد چربی های آن را جدا کنید . هنگامیکه گوشت کباب می شود ، چربی آن ذوب شده ، در آتش ریخته و ایجاد دود می کند . این دود که روی گوشت می نشیند حاوی مواد سرطانزاست . شعلۀ ایجاد شده ناشی از ریختن چربی روی منقل یا گاز را فورا خاموش کنید و برای کباب کردن گوشت به آن روغن نزنید . بد نیست بدانید گوشت های کبابی به دلیل آنکه هنگام پخت ، در شیرۀ خود پخته می شوند دارای ارزش غذایی بالایی هستند . لذا بهتر است کباب را آبدار تهیه و با سالاد و سبزیجات خام مصرف کنید .
آبگوشت : آبگوشت غذایی مقوی بوده و تامین کنندۀ انرژی حیاتی است . آبگوشت غذایی است که ارزش غذایی آن کمتر از خود گوشت ولی بطور خلاصه در تحریک ترشحات روده و تقویت اعصاب بسیار موثر است و افراد ضعیف و ناتوان را تقویت می کند ولی زیاده روی در مصرف آن خوب نیست چرا که هضم آن با مشکل روبه رو شده و فشار خون را بالا می برد .
گوشت آب پز : گوشت پس از جوشیدن در آب %75 از مواد غذایی اش خارج می شود که از این مقدار % 3 از آلبومین های محلول و قابل انعقاد به شکل کف روی آب گوشت قرار گرفته و بقیه در آب حل می شود . اگر گوشت را با استخوان بپزید مقداری از کلسیم ، فسفر و ویتامین D استخوان در غذا حل می شود که خوردن آن بسیار مفید است .
نکته : مصرف زیاد گوشت سبب زیاد کار کردن کبد و خستگی آن می شود ، پروتئین و اسید اوریک در خون زیاد می شود و فعالیت سلول های کلیه کاهش می یابد و به تدریج کلیه ها خسته و قدرت دفع سموم و ادرار نیز کم می شود . همچنین زیاده روی در مصرف گوشت می تواند چربی و فشار خون را افزایش داده و افراد را مستعد ابتلا به بیماری نقرس سازد .
فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 9092301919 کد : 2270
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر