۱۳۸۸ دی ۹, چهارشنبه

توصیه هایی برای زندگی بهتر با تغذيه بهتر




توصيه هائي براي عموم:

الف) گروه هاي غذائي كه شامل نان وغلات، سبزي، ميوه ، شيرولبنيات، گوشت ها مي باشد را  بشناسيد و درهروعدۀغذائي خود حداقل سه گروه غذائي را قرار دهيد.


ب) چربي ها،روغن ها،شيريني ها درگروه هاي غذائي قرارنمي گيرند و فقط توليد انرژي ميكنند و مصرف آنها بايد كنترل شود.


ج) از مصرف زياد غذاهاي كنسروي ، نوشابه، شيريني، چربي، روغن،خامه،تنقلات و غذاهاي حاضري و نيز تهيۀ غذا از بيرون منزل بپرهيزيد.


د) صبحانه بخوريد.


ه) از مصرف آب بين غذا و چاي يك ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا بپرهيزيد.


و) از مصرف روغن جامد بپرهيزيد و به جاي آن از روغن مايع استفاده كنيد.


ز) نمك يد دار را در ظرف درب دار و دور از نور آفتاب نگهداري كنيد و به غذاي خود نمك يددار اضافه نمائيد اما از مصرف زياد نمك حتي يددار بپرهيزيد.


توصيه هائي براي افراد چاق:


الف) چاقي احتمال بروز ساير بيماري ها را به طور چشمگيري افزايش مي دهد بنابراين ضمن انجام توصيه هاي فوق كاهش وزن خود را شروع كنيد.


ب) مقدار غذاي خود به خصوص غذاهاي حاوي چربي و روغن و شيريني ها و غلات را كاهش دهيد.


ج) فعاليت خود را افزايش دهيد و پياده روي را در برنامۀ روزانۀ خود بگنجانيد و در صورت امكان ورزش كنيد.


د) چربي گوشت و پوست مرغ را جدا نمائيد و چربي غذا به خصوص غذاهاي خورشتي و آبكي را پس از پخت با سرد نمودن جدا كنيد.


ه)غذاهاي آب پزوكبابي را جانشين غذاهاي سرخ كردني نمائيد و قبل از خواب ماست كم چرب و صبحانه درصورت امكان انگور ميل نمائيد و از نان هاي سبوس دار و نان جو استفاده نمائيد.


و) ميوه هاي خشك مانند توت خشك ، انجير، كشمش ، خرما و همچنين مغزها شامل : گردو، بادام ، پسته ، فندق و غذاهاي حاضري ، غذاهاي بيرون ، كنسروها مانند تن


ماهي،قورمه،قيمه،بادمجان،تنقلات مانند : چيپس و پفك،كره،مربا،عسل،خامه،غذاهاي چرب و سرخ كردني،شيريني و غلات حاوي انرژي زيادي هستند و در بروز چاقي مؤثرند بنابراين در مصرف آنها زياده روي نكنيد.


ح) آهسته غذا بخوريد و غذاي خود را خوب بجويد.


ز) مصرف ميوه و سبزي خود را افزايش دهيد.


توصيه هائي براي افراد لاغر:

الف) اگر اشتهاي كمي داريد وعده هاي غذائي خود را افزايش دهيد و قبل از غذا از مصرف شيريني يا هرخوراكي ديگري كه اشتهاي شما را كاهش مي دهد بپرهيزيد.


ب) به عنوان ميان وعده از مغزها،ميوه هاي خشك،عسل،مربا،كره،خامه،تخم مرغ،پنير و سبزي استفاده كنيد.


ج) از مصرف زياد چاي بپرهيزيد و در صورت داشتن استرس و يا عصبي بودن از عوامل تشديد آنها دوري كنيد.


فرناز زرساز مشاور ارشد تغذيه و رژيم درماني


تماس : 9092301919 داخلی : 2270


۱ نظر: