
در مطالعه ای که اخیرا توسط پژوهشگران دانشگاه میشیگان انجام گرفته ، پژوهشگران به بررسی عادات غذایی 400 مادر کم درآمد که کودکان 1 تا 3 ساله داشتند ، پرداختند . نتایج این مطالعه نشان داد اگر مادران کودکان نوپا کمتر از مقدار لزوم میوه مصرف کنند و یا کودکانشان بدغذا به نظر بیایند ، مصرف میوه و سبزیجات در آن کودکان کمتر از 4 مرتبه در هفته خواهد بود . کودکانی که مادرانشان آنها را بد غذا می پندارند ، کودکانی هستند که نمی خواهند غذاهای نا آشنا را امتحان کنند .
نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که نوع و چگونگی غذا خوردن مادران بیشترین تاثیر را بر روی غذا خوردن کودکان دارد . لذا متخصصین کودکان و تغذیه باید در هنگام توصیۀ راهکارهایی برای افزایش مصرف غذاهای سالم توسط کودک ، این موضوع را لحاظ کنند که بدون اصلاح رفتارهای غذایی مادر و خانواده ، ایجاد رفتارهای غذایی صحیح در کودکان امکان پذیر نمی باشد . توجه به این نکته ضروری است که رژیم های غذایی که میوه و سبزیجات آنها اندک هستند حتی در سنین بسیار پایین نیز خطر ابتلاء بیماری های مزمن را در طول زندگی افزایش می دهند .
بر اساس نتایج به دست آمده ، مادرانی که کودکان خود را بد غذا می پندارند ، معمولا در تشویق کودکانشان به داشتن میوه و سبزی کافی در سبد غذایی بی تفاوت هستند .
متخصصین تغذیه توصیه می کنند که مادران در شرایط مختلف و متنوع بیش از 15 بار باید یک نوع مادۀ غذایی را برای کودکانشان در سنین پس از نوزادی ارائه نمایند تا بگویند کودک از این غذا بدش می آید । بر همین اساس خیلی از عادات غذایی نادرست کودکان مبنی بر نخوردن میوه و سبزی به میزان کافی ناشی از عدم تحمل و آگاهی مادر در ساختن ذائقۀ کودکان نوپاست .
نکته : داشتن میوه و سبزی به میزان کافی در سبد غذایی را بایستی از دوران کودکی آغاز نمود . بر این اساس ابتدا باید مادران خودشان به میزان کافی از این مواد غذایی استفاده نمایند . در ضمن باید مادران برای ایجاد سبد غذایی مطلوب در دوران کودکی ، صبر و تحمل بیشتر را تجربه نمایند .
منبع : Journal Public Health Nursing
فرناز زرساز مشاور تغذیه و رژیم درمانی
تماس : 2301919 - 909
کد مشاور : 2270
شاد و تندرست باشید
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر